W niedzielę, 11 lutego 2024 roku przy ulicy Piwnej we Włocławku swoje stoiska rozłożyli lokalni wytwórcy, producenci i sprzedawcy żywności oraz rękodzieła.
Co dwa tygodnie oferowane są tu między innymi: pieczywo, wędliny, miody, sery, przetwory spożywcze, biżuteria i świece zapachowe. A wszystko wykonane i wyprodukowane przez producentów z rejonu Włocławka.
- Dziewięćdziesiąt procent moich produktów to sery podpuszczkowe o różnorodnych smakach - mówi Monika Przychodzka z Plebanki, jedna z wystawiających swoje towary podczas EkoJarmarku. - Są sery z dodatkiem bazylii, czosnku, czarnuszki. Smaków jest wiele. Niektórzy klienci przychodzą po swoje ulubione sery smakowe, bo już je znają.
Kolejny EkoJarmark za dwa tygodnie - 25 lutego. Stoiska czynne będą w niedzielę w godzinach 10-14.
Co dwa tygodnie na jarmarku od lokalnych producentów można kupić również świeże chleby, ciasta drożdżowe, sery z mleka krowiego, sosy i oleje, dżemy, powidła, przetwory z owoców i warzyw, ryby w zalewach, sałatki rybne, domowy ocet jabłkowy i wiele innych smakowitości. Podczas EkoJarmarku pojawiają się na ulicy Piwnej stoiska z ręcznie wykonanymi przedmiotami, odzieżą, maskotkami i biżuterią. Na popularnym bazarku można kupić produkty bezpośrednio od producentów.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?