MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Szczebrzeszynie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Szczebrzeszynie, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Dzierzgoniu

Przegląd tygodnia od 12.05 w Dzierzgoniu

Polecamy

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Odkomarzanie w Brzegu. Zabieg zostanie przeprowadzony na zbiornikach wodnych

Odkomarzanie w Brzegu. Zabieg zostanie przeprowadzony na zbiornikach wodnych

Sukces Wiktorii Marciniak. Brzeżanka zdobyła nagrodę Grand Prix

Sukces Wiktorii Marciniak. Brzeżanka zdobyła nagrodę Grand Prix