Damian Kordas z Brzegu wygrał 4. edycję "MasterChefa"

Tomasz Wróblewski
Damian Kordas, zwycięzca 4 edycji "MasterChefa" Kamil Krzaczyński/Newspix/TVN
22-letni student z Wrocławia wygrał 100 tys. złotych, tytuł MasterChefa i własną książkę kucharską.

Damian Kordas przyrządził w finale "MasterChefa" 5 dań.

Brzeżanin na przystawkę przygotował roladki z grillowanej cukinii z kozim serem. Potem podał tatara z polędwicy wołowej z musem z foie gras i sandacza na salsie gruszkowo-ogórkowej z sosem rakowym.

Czwartym daniem była polędwica z sarny w sosie grzybowo-jałowcowym. A na deser sorbet jabłkowy z żubrówką, cynamonem, sosem karmelowym i poziomkami.

Jury "MasterChefa" w składzie: Magda Gessler, Michela Moran i Anna Starmach byli zachwyceni potrawami młodego chłopaka.

Zdaniem Magdy Gessler, tatar Damiana mógłby śmiało być podawany w najlepszych japońskich restauracjach i reklamować polską kuchnię.

100 Najbogatszych Polaków „Forbesa” 2021

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie