Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Plac przed dworcem w Skarżysku - Kamiennej otrzymał imię Jana Blocha [ZDJĘCIA]

Plac przed dworcem w Skarżysku - Kamiennej otrzymał imię Jana Blocha [ZDJĘCIA]

Magiczny pokaz sukien artystycznych w Lubuskiem. Trudno było oderwać od nich wzrok!

Magiczny pokaz sukien artystycznych w Lubuskiem. Trudno było oderwać od nich wzrok!

Polecamy

Opolskie apteki rozpoczynają pilotażowy program dotyczący antykoncepcji awaryjnej

Opolskie apteki rozpoczynają pilotażowy program dotyczący antykoncepcji awaryjnej

Auta używane. Jakiego koloru auta mają największe przebiegi?

Auta używane. Jakiego koloru auta mają największe przebiegi?

Opinie uczniów po maturze z angielskiego. „Aż przyjemnie”, „Easy”

Opinie uczniów po maturze z angielskiego. „Aż przyjemnie”, „Easy”