MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli łagodnie obniżających ciśnienie tętnicze krwi. Zawdzięczają to znacznej zawartości potasu, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, obniża ciśnienie krwi, a także zmniejsza obrzęki oraz wspiera walkę z cellulitem wodnym. Te właściwości wykazuje nie tylko surowy burak, ale również sok, zakwas i barszcz czerwony.

Zobacz również

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Piknik Charytatywny 2024 na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy. Zdjęcia

Piknik Charytatywny 2024 na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy. Zdjęcia

Polecamy

Ryszard Galla wraca do Sejmu. Dostał od marszałka nowo utworzone stanowisko

Ryszard Galla wraca do Sejmu. Dostał od marszałka nowo utworzone stanowisko

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zalewska krytycznie o jedynce Trzeciej Drogi. "Kosiniak-Kamysz oszukuje wyborców"

Zalewska krytycznie o jedynce Trzeciej Drogi. "Kosiniak-Kamysz oszukuje wyborców"