Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i...
fot. Fudio/Getty Images

Kto nie może sięgać po imbir? Te osoby powinny zrezygnować z herbaty z imbirem i syropów z tą przyprawą. Kluczowe jest dawkowanie

Jak jeść imbir? Łosoś iimbirowo-miodowy

Imbir w dużej ilości to smakowity składnik glazury do ryb i mięs w stylu azjatyckim. Do soku wyciśniętego ze startego miąższu wystarczy dodać sos sojowy, miód, sok z cytryny lub ocet ryżowy i przyprawy, np. pieprz. Jako składnik takiego sosu do pieczenia sprawdzi się także sok z pomarańczy.

Zobacz również

Festyn w Sercu Sosnowca: Muzyka, Tradycja i Rodzinna Zabawa

Festyn w Sercu Sosnowca: Muzyka, Tradycja i Rodzinna Zabawa

Trenerzy Radomiaka i Ruchu ocenili mecz. Co powiedzieli? [ZDJĘCIA]

Trenerzy Radomiaka i Ruchu ocenili mecz. Co powiedzieli? [ZDJĘCIA]

Polecamy

Toyota. Jakie modele są najpopularniejsze w Polsce?

Toyota. Jakie modele są najpopularniejsze w Polsce?

Trwają matury 2024. Zobacz harmonogram i najważniejsze informacje

Trwają matury 2024. Zobacz harmonogram i najważniejsze informacje

Pomysł na weekend: jak biwakować legalnie w lesie? Gdzie znaleźć miejsca biwakowe?

Pomysł na weekend: jak biwakować legalnie w lesie? Gdzie znaleźć miejsca biwakowe?